Voorkom dat zout vochtig wordt en gaat klonteren

Klontert het zout in je zoutvaatje omdat het vochtig is geworden? Doe de volgende keer wat rijstkorrels of linzen in het vaatje. Dit voorkomt dat het zout vochtig wordt en gaat klonteren. Bij een doorzichtig zoutvaatje geven rode of groene linzen ook nog een kleurige variatie.

Ook spreekt het voor zich om een pas afgewassen zoutvaatje goed te laten drogen voordat je er weer zout in doet.

Trouwens, over zoutvaatjes gesproken…

Dit bijzondere zout- en pepersetje werd ontworpen door de Israeliër Boaz Kahn. Het zout-en pepervaatje moet je zelf van elkaar scheiden door het stuk in tweeën te breken. Boaz Kahn ligt het toe: “Het produkt komt in één deel en door het te breken, maak je het bruikbaar. Iets breken getuigt van een impulsieve uitbarsting, maar deze keer bouwt het iets op in plaats van dat het iets afbreekt. In een wereld van produkten waar de vorm van de produkten volledig door de ontwerper gedicteerd wordt, maken wij het mogelijk dat de gebruiker het ontwerp zelf afrondt. Het breken zelf drukt zijn stempel op de vaatjes en geeft ieder set een definitieve unieke verschijning.”