Tonijnsalade met honing en pijnboompitten
Deze tonijnsalade is ietwat zoetig van smaak. Dat komt door de honing. Probeer de balans te vinden en maak de salade niet te zoet.
Tonijnsalade met honing en pijnboompitten
By december 5, 2015
Published:Deze tonijnsalade is ietwat zoetig van smaak. Dat komt door de honing. Probeer de balans te vinden en maak de salade niet te zoet.
Ingredients
- 1 blikje tonijn (op waterbasis is calorie-armer)
- 2 cherrytomaatjes
- 1 kleine komkommer (of een halve, dunne, lange komkommer)
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel amandelen (geraspt)
- 1,5 eetlepel pijnboompitten
- 4 eetlepels mayonaise
- sap van een citroen
- zout
- peper
- sneetjes/stukjes brood (geroosterd)
Instructions
- Snijdt de cherrytomaatjes en kommer in kleine stukjes.
- Doe de tonijn in een kom en voeg daaraan de fijngesneden cherrytomaatjes en komkommer toe.
- Voeg de honing, het citroensap, de mayonaise aan toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Rooster de amandelen en pijnboompitten in een koekenpan en voeg deze aan de salade toe als ze enigszins zijn afgekoeld.
- Serveer de salade met stukjes of sneetjes geroosterd brood.