Avocadosalade

Deze avocadosalade is simpel te maken en bovendien erg lekker. Je kan het als bijgerecht gebruiken, maar het is ook lekker voor op het brood.

Het onderstaande recept geeft aan dat je uienpijpjes of een ui kan gebruiken. Het is maar wat je het lekkerst vindt. Ook de hoeveelheid citroensap en zout is smaakafhankelijk.

Recept: Avocadosalade

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 3 hardgekookte, afgekoelde eieren
  • 1 of 2 uienpijpjes, of 1 ui
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout
  • citroensap

Bereidingswijze:

  1. Schil de avocado en druk met een vork het vruchtvlees van de avocado tot kleine stukjes. De stukjes mogen niet te klein zijn. Het mag geen purree worden.
  2. Doe hetzelfde met de eieren.
  3. Snij de uienpijpjes of de ui in kleine stukjes.
  4. Meng de avocado, de eieren en de ui.
  5. Voeg zout en citroensap naar smaak toe. Meng het goed.

Bereidingstijd in minuten: 30

Moeilijkheidsgraad: (1 ster)   ★☆☆☆☆